keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Saisinko tarjota oluen?

Gasthausin terassilla vanhempi herrasmies, jonka kaverit lopettivat illan ja lähtivät, olisi halunnut tarjota minulle oluen. Kaunis ajatus, ja olisin siihen varmaan tarttunutkin, jos olisin ehtinyt käydä suihkussa ja vaatteet vaihtaa. Nyt olin juuri kantamassa laukkuja huoneeseen. Yhteistä kieltä ei oikein ollut, joten oli helpompi vain kieltäytyä kauniisti, kuin alkaa selittämään, että en juo olutta. Tuskin olisi edes uskonutkaan.

On se niin väärin, että on Saksassa eikä juo olutta. Joten päätin tällä reissulla ottaa tavoitteeksi juoda yksi olut sopivan hetken tullen. Nyt tarvitsisin suosituksia! Normaali suomalainen kalja ei uppoa ollenkaan, joten jotain erimakuista olisi tarve löytää.

3 kommenttia:

  1. Suosittelen maistamaan Weissbierejä. Esim. Ayinger Hefe-Weisse.

    Radler on aina hyvä vaihtoehto, sitä juo Visakin. Puolet kaljaa, puolet spriteä. Kuulostaa oudolta, mutta on oikein hyvää.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen vehnäolutta (Hefeweizen).

    Valimistajista muistaakseni ainakin Hoegaarden:lta löytyi hyviä helppoja oluita (belgianlainen valmistaja, suosittu saksassakin).

    Ja sitten kuvia bisseistä ja arvostelut mukaan mittavan kokemuksen rintaäänellä!

    VastaaPoista
  3. Weiss tai ei, oluita ne on silti, ei mitään sokeriliemiä. Ja siksipä mun suositus on ottaa ensin voimakas ja katkera olut esim. mikä tahansa Indian Pale Ale, maistella ja äkistellä sen kanssa. Sitten on hyvä referenssi ottaa joku helpompi, esimerkiksi Janin suosittelema Hoegaarden sitruunalla ja jäillä ryyditettynä. Mielummin suosittelisin saksalaista kuin belgialaista olutta, mutta valitettavasti mun tuntemus saksalaisista vehnäoluista on heikkoa. Jos saksalaista weissea pitäisi tarjota, valitsisin König Ludwigin.

    VastaaPoista