torstai 23. heinäkuuta 2009

Puoluepäivä kierros

Nürnbergin kaupunki on pystyttänyt infokylttejä eri merkittäville puoluepäivän paikoille. Kyltissä on kartta, jossa muut on merkitty, ja paikasta riippuen yksi tai useampi kyltti, joka kertoo ajasta ennen 1933, 1933-1945 tai 1945 jälkeen. Se on vähän niinkuin geokätköilyä, sen verta ylimalkaiset kartat olivat. No jossain tapauksissa gepsistä oli taas paljon hyötyä. Pitääpä muistaa tällä reissulla joku kätkö jostain etsiä.

Kävin isolla kukkulalla, joka oli osa German Stadionin rakentamista. Kukkulalta oli infokylttihajotettu, joten sen sisältö jäi epäselväksi. Mäki oli jyrkkä, ja nousua noin 40m. Alas tulin molemmat jarrut kiinni ja silti vauti meinasi kasvaa liian suureksi. Hetken mietin Fillarifoorumille German Stadion haaste -threadin perustamista ja mäen kellottamista. Kerrankin ylämäki, jossa olisin hetken (ennen seuraavaa osallistujaa) pohja-ajan pitää. No mäki oli pienempi kuin Malminkartanon jätemäki, joten olkoot. Ei se aika olisi ketään hämännyt kuitenkaan.

Tuo kukkula oli siis rakennettu vanhankaupungin purkujätteistä, ja niissä on myrkkyä. Myrkky valuu alla olevalle järvelle, joka on syntynyt German Stadionin perustuksiin. Järvessä ei saa uida.

Prinssi Luipoldin kenttä oli aika iso. Nyt puistoksi entisöity. Erthalle oli suljettu rakennetun konserttilavan takia.

Vaikuttavaa olisi varmaan puoluepäivillä ollut. Parempaa pohdiskelua ja Zeppelin kentästä myöhemmin teltasta.

Kierroksen jälkeen lähdin metsästämään ruokaa ja wlania. Mielummin molempia samaan aikaan. Päätin lähteä käväsemään vanhassa kaupungissa, jotta voi arvioida pitääkö siihen käyttää huomenna päivä vai ei.

Löysin internetcafeen, joka ei tarjonnut internettiä. Heidän koneitaan olisi saanut käyttää, mutta omaa ei. USB-tikkua olisi saanut käyttää. No yritin käyttää, mutta joku blokkeri blokkasi Nyhvelon (kuuluisa jo Saksaa myöten?), Y ja Z kirjaimet olivat väärissä paikoissa, Google puhui saksaa, joten luovutin.

Vanhan kaupungin kirkon vierestä löysin WLANin ja vierestä ravintolan, johon se kuuluu. He saivat asiakkaan.

Nyt ruokaa naamaan, ja teltalle. Pimeässä polkemiseksi menee tänäänkin. Lisäsin kuvat, jotka olivat geokoodattu, mutta tämän päivän kuvat sitten tarkemmin huomenna.

1 kommentti:

  1. Hienoja kuvia! Jotain epätarkkuutta kuvien paikkatiedossa. Mistäköhän johtuu? Hauska katsella, kun satelliittikuva on Saksasta on todella tarkkaa.

    VastaaPoista