keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Baskeille etappivoitto!

Euskatelin ajaja Mikael Astarloza voitti Tourin etapin. Oli irtiotossa mukana, ja hienolla loppupyrähdyksellä vei voiton. Hienoa! Jossain luin Euskatelista jutun. Baskijoukkue, jossa kaikki ajajat ja sponsorit ovat baskeja. Seura on tärkeä paikallisille ja seura tekee nuorisotyötä. Nuoret pääsevät seuran lenkeille, jossa heille puetaan tiimin ajoasut päälle, säädetään pyörät ja opetetaan ryhmässä ajoa. Ja näille lenkeille siis tuli muistaakseni koululuokat. Tytöt ja pojat.

En tiedä miten nuorisotyö kilpapyöräilyssä on hoidettu, mutta minuun tuo juttu teki ison vaikutuksen, ja Euskatel sai siis suosikkiseurani aseman. Ymmärrettävästi tiimi ei ole aivan kärkikahinoissa mukana (vaikka vähän mäkikilpailussa) mutta tylsäähän se olisi jos oma seura aina voittaisi. Joten tänään pitää iloita etappivoitosta. Olipa hyvä, että etapin pääsin seuraamaan.

Erityisen kivaa on, että Baskit näkyy maailmalla muutenkin kuin ETAn toiminnan johdosta. Onhan heillä täysin itsenäinen kieli suojeltavana. Kieli, jolle ei tunneta yhtään sukulaiskieltä. Ehkäpä seuraava reissuni suuntautuukin Baskimaahan. Pitääpä miettiä.

1 kommentti:

  1. Jep, oli hieno voitto ja Astarlozalle uran ensimmäinen! Täältä kans supporttia baskijengille, ainutlaatuinen ja hieno tiimi.

    VastaaPoista