sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Jungeselinnen abschied juhlissa

Lähdin kaupungille kiertelemään ja katsomaan yöelämää.

Kaupungilla oli monia tyttöjen polttariporukoita. Kaikkiaan illan aikana näin niitä kahdeksan kappaletta. Polttarit on tyttöjen osalta nimeltään Jungeselinnen abschied. Poikien juhla on kutakuinkin saman niminen, joku pieni ero.

Hyvin samanlaiselta touhu vaikutti kuin Suomessa. Tytöt olivat panostaneet yhteiseen pukeutumiseen joka porukassa. Oli tehtäviä jne. Nämä polttarit vietetään ennen kuin mennään Maistraattiin vihille.

Maistraatin jälkeen tulee Poltterabend, jossa on sekä morsian ja sulhanen, sekä ihan kaikki vieraat, jotka sattuvat pariskunnan jostain tuntevan ja yhdessä juhlia. Poltterabendin jäkeen tulee sitten kirkkohäät, jos on tullakseen. Nuoret kuulemma nykyään enenevissä määrin jättävät ne väliin. Muutenkin maistraatin ja kirkkohäiden välillä saattaa mennä parikin vuotta.

Yksi tälläinen polttariporukka kutsui minut mukaansa juhlimaan kanssaan. Toki mielenkiinnolla mukaan lähdin. Illasta tulikin oikein hauska, puolet tytöistä puhui englantia. Dörth ja Sabina oikein hyvää englantia ja heidän kanssaan sitten illan juttelinkin. Dörth oli kuorolaulaja ja kierteli ympäri maailmaa ja mietti kovasti mitä tehdä kuorouran jälkeen. Sabina oli juuri valmistunut kauppakorkeakoulusta, ja etsiskeli työtä laman keskellä. Ei kuulemma ole helppoa täälläkään työn saanti.

Iltameni aamun pikkutunneille, ja check-out hostellista odotti kello 10 asti. Nyt vähän ruokaa, ja Maintal Radwegille.

Matkaa Frankfurtiin on kuulemma 220 kilometriä, koska reitti seurailee jokea, joka kiemurtelee. Poljen sinne kahdessa päivässä. Vaikka vastatuulta onkin luvassa. Haetaan nyt välillä vähän kovuutta tähän reissuun, ellei sattumalta jotain mielenkiintoisempaa satu matkalla. Tänään sen verta kun polttareiden jälkeen pystyy ja huomenna loput :)

Frankfurtin jälkeen on taas mahdollisuuksia lähteä Reiniä pitkin Düsseldorffiin, tai kääntyä etelän suosituille pyöralueille. Mutta sinne on kaksi päivää aikaa. Turha miettiä vielä.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä Kontti, ott sä taas reissun keksinyt. Simo laittoi linkin, kiva nähdä mihin päädyt.. Dysselissä kannattaa käyttää hieman aikaa Altstattiin, ne 400 kapakkaa on ihan jees. Muuten pienemmät kaupungit hakkaa Dysselin mennen tullen omalla fiiliksellään. Reitti Reinin rantaa voi olla upea. Joella matkaa aika paljon matkustajalaivoja, koita päästä johonkin proomuun voisi olla kiva kokemus. t.J

    VastaaPoista