torstai 23. heinäkuuta 2009

Grosse Strasse

Tuo jo pariin otteeseen ajamani iso tie, selvisi Grosse Strasseksi. Speerin suunnittelemaksi paraatitieksi. 60m leveä, 2000m pitkä. Tosin vain 1500 metriä ehti valmistua. Ajelin tien päähän, ja vanhana paraatinkomentajana mietiskelin, minkälaista olisi marssia tätä tietä pitkin. Lähdin ajamaan keskellä tietä eteenpäin. Samassa alkoi satamaan rajusti. Tein suojaväistön puunjuurelle pahimman ajaksi. Kun sateessa tuli vähän rauhallisempaa, kävin katsomassa Saksalaisen stadionin perustuskiveä. Tuon kiven päälle piti rakentaa 400 000 ihmisen stadioni, jossa kansa voi kannustaa suosikkejaan sotilasurheilussa.

Ilma näytti siltä, että sade jatkuu, joten ajattelin ajaa Grosse Strassea sen päähän, ja etsiä ruokapaikan WLAN yhteydellä. Taas ehdin varmaan 100 metriä ajaa, kun puhkesi todella rankka ukkosmyrsky, jossa vettä tuli ylhäältä ja sivulta. Joku ei todellakaan halua mun nyt "marssivan" tätä tietä pitkin. Evakuoiduin bussipysäkin alle myrskysuojaan, mutta se oli aika turhaa. Vettä tuli niin loivassa kulmassa, että kastui sielläkin täysin. Raivoisaa sadetta kesti noin 10 min, jonka jälkeen se laantui tavalliseksi sateeksi.

Ymmärsin kuitenkin vihjeen, enkä kolmatta kertaa ajanut keskellä tietä. Reunoja pitkin sateessa polkiessani huomasin että, kallistukset toimivat tiellä ja vesi kertyy sadevesikaivoihin. Tien reunoilla oli myös kolme-neljä kivistä porrasta, jotta hurraavaa väkijoukko näkee paremmin toistensa takaa. Kyllä tuolla kelpaisi paraateja järjestää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti