tiistai 21. heinäkuuta 2009

Reittisuunnittelua opiskelijabileissä

Serkun opiskelija-asuntolassa on maanantaisin bilepäivä, ja (sala?)kapakka auki. Tulin tietenkin tänne suunnittelemaan huomista päivää. Baarimikko hämmästeli vodkakola tilaustani. Kuulemma olin toinen hänen baarimikko urallaan, joka vodkakolaa tilaa. Samoin kävi ravintolassa. En tiedä mistä hämmästys johtuu. Onko vodkakola neiti juoma vai itäblokin juoma. Varmaan itäblokin juoma.

Yrittelin kysellä, että mitä voisin juoda, jos en pidä kaljasta. Baarimikko tarjosi omaa kaljaansa maistettavaksi, ei suostunut uskomaan, että en juo kaljaa. No olihan se parempaa kuin Suomessa, mutta ei musta kaljan juojaa ainakaan vielä tullut. Mutta ei baarimikollakaan ollut tarjota juomaideaksi muuta kuin viiniä.

Miksi lonkero ei ole jo valloittanut maailmaa? Missä on suomalaiset myyntimiehet? No joo, myös vessanpytty-, vesihana-, sauna- ja kuivauskaappikauppiaille nyt ainakin olisi huutava tarve. Mutta nämähän nyt on ihan yleisessä tiedossa.

Miksi jotain niin loistavaa, kuin sauna ei ole saatu myytyä maailmalle. Joku saunaprofessori oli laskenut, että jos koko Eurooppaan saataisiin sama saunatiheys kuin Suomessa, ei koko Suomen kansan tarvitsisi tehdä muuta kuin rakentaa saunoja. Siinäpä ylivertainen lamalääke. Tarkoitukseni on kyllä tutustua paikalliseen saunakulttuuriin. Sitä käsittääkseni täällä jossain määrin on. Romaniassa Suomalainen Sauna oli THE Juttu. Keltaisilla sivulla jokainen saunatoimittaja mainosti toimittavansa nimenomaan suomalaisia saunoja.

Meininki on hyvä täällä baarissa. Ihan tyytyväinen en ole Garminin reittisuunnitelmaan täältä Nürnbergiin. Pitänee vielä aluksi tukeutua myös fillarikarttaan suuren kuvan suunnittelussa. Matkaa olisi ~150km. Ehken ihan perille asti aja. Riippuu kuinka paljon on mäkiä. En vielä tunti sitten, eli 10h ennen liikkeelle lähtöä, tiennyt mihin lähtisin. Säät lupaa kaunista, ja lounaistuulta. Pohjoinen siis on varmaan hyvä suunta. Siksi Nürnberg. Toki myös paikan historia vetää puoleensa.

Hmm.. nyt kaikki asiakkaat poistuivat ja baarimikot hävisivät. Jäin yksin ravintolaan. Poppi soi, viinakaappi on auki. Olikohan tämä valomerkki? Pitäisiköhän minun osata sammuttaa valot lähtiessäni? No baarimikko tuli istumaan pöytään, ja kertoilemaan tarinoita. Baari kuulemma sulkeutuu, kun hän menee kotiin. Ok. Hyvä, ei tarvii sammuttaa valoja.. :)

Baarimikko oli bongannut mun Surlyn pihalta (noin 100 pyörän joukosta) Baarimikko on pyöräilijä ja Tour de France & Armstrog fani. Kyseli, että onko tuo vihreä pihalla mun. Juteltiin ilmansuunnanmäärittämisestä luonnonmerkkien avulla. Vaikuttaa siltä, että täällä homma toimii vähän toisella tavalla. Kaveri tykkäsi mun muslimi kikasta.

Asiakkaatkin palasivat. Tästähän tulikin hyvinkin sosiaalinen ilta. Joku pitkätukkahippimetsäinsinööriopiskelija tuli kyselemään onko tarinat suomalaisista ja viinan juonnista tosia. Sanoin, että juon sut (joku 70kg kaveri) pöydän alle milloin vain. Kaveri poistui seurueesta aika nopeasti. Tapasin tytön, joka oli polkenut 6 viikossa täältä Barcelonaan (2000km) Opin, että saksalaiset eivät tiedä missä kädessä kihlasormus on (Mistä tapa on tullut Suomeen, jos ei Saksasta?) Porukka oli mainiota ja sosiaalista. Nürnberg on aina vaan kauempana.

Tyypit halusi pelata juomapeliä. En tietenkään voinut kieltäytyä. Niiden juomapeli piti sisällään kolme nopan heittoa per jamppa, hävinnyt sai kortin ja kun kortit oli loppu niin sitten juotiin.. Säälittävää. Yritin opettaa "suomalaista" juomapeliä. Jos korttipakasta nousee kortti alle 20, niin silloin juodaan. Ei uponnut. Joku alkoi selittää, että heillä on sama peli ja kertoi natsipokan sääntöjä. Olen pelannut sitä viimeksi ala-asteella... When in Rome, you do like the romans do...

Oikein hauska KV-ilta. Enpä taida Nürnbergiä huomenna nähdä. No, ei sen väliä.

2 kommenttia:

  1. Wikipedia osaa sivistää kihla- ja vihkisormuksen käytöstä seuraavaa:

    Vena amoris is a Latin name meaning, literally, "vein of love". Traditional belief established that this vein ran directly from the heart to the fourth finger of the left hand. This theory has been cited in western cultures as one of the reasons the engagement ring and/or wedding ring was placed on the fourth finger, or "ring finger".

    In some countries, such as the United States and the United Kingdom, it is worn on the left-hand ring finger, while in other countries, such as Poland and Ukraine, it is customary for the ring to be worn on the right-hand.

    VastaaPoista
  2. Saunojen kanssa pitää olla siellä tarkkana. Perussauna (ei siis suomalainen) saattaa tarjota muutakin kuin pelkkää hikoilua...

    VastaaPoista