keskiviikko 11. elokuuta 2010

Rabobank Gouden Pijl

Sattumalta siis pääsin seuraamaan Rabobank Gouden Pijl –kriteriumajoa. Hieno oli tapahtuma. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Pyöräilijä ajoivat noin parin kilometrin kierrosta Emmenin keskustassa. Yhteensä taisivat ajaa noin 70 kierrosta, eli noin 150km. Aikaa meni reilu 2,5h.

En ole ennen pyöräilykilpailuja seurannutkaan paikanpäällä. Nyt ymmärrän, miksi pyöräilyssä on niin paljon erilaisia paitoja. Pyörät menevät hyvin lujaa ohi! En millään pystynyt erottamaan mikä Rabobankin ajaja oli kyseessä. Cervelolta oli yksi kuski, Theo Bos, joten hänet tunnisti helposti. BMC:n Evans ja Alessandro Ballanin taas erotti helposti, koska Evans ajoi maailmanmestarin raitapaidassa. Kesti muutaman kierroksen, ennenkuin löysin Basson. Basso oli ainoa Liquigasin ajaja, joten hänet olisi luullut löytävän helposti. Etsin Liquigasin normaalia vihreää paitaa, mutta Basso ajoi tietenkin Giron voittajan vaaleanpunaisessa paidassa.

Joku jo mukavan videon laittoikin YouTubeen, joten siitä saa hyvän yleiskuvan miltä tapahtumassa näytti. Aika samoja ratoja kaveri on kulkenut kanssani, saman esiintyjänkin oli nähnyt lavalla. http://www.youtube.com/watch?v=XDP4i4IPq4s

Kuvista löytyy maaliintulo, ja pari edellistä kierrosta, jos haluaa seurata miten paljon tilanteet muuttuu kierroksen aikana. Basso oli hyvin kärjessä vielä kolme-neljä kierrosta ennen maaliintuloa, mutta hyytyi sitten vikoilla kierroksilla.

1 kommentti:

  1. Samuel Sanchez taisi voittaa? Pitää hommata sulle kans Orbea :)

    Oliko 150km / 2,5h oikein? Se tarkoittaisi mun matikalla 60km/h keskaria, voiko olla?

    Ei ihan tuntematon kilpailu, edellisten vuosien voittajien joukossa Andy Schleck (2009), Fränk Sleck (2006), Ivan Basso (2005): http://www.rabobankgoudenpijl.nl/nl/site/erelijst

    VastaaPoista