sunnuntai 8. elokuuta 2010

Joukkojenhallintaa vai jalkapalloa?

Rostockin asemalla näin kaksi kokovihreään pukeutunutta miestä, joilla oli hyvin raskaat kypärät roikkumassa hyvin paksuista takeista. Ensimmäinen ajatus oli, että nuo näyttää pommiryhmän jäseniltä.

Asemaa kierrellessäni näkyi tuollaisia taistelupareja lukuisia. Kyseessä oli itseasiassa poliisit, joilla oli mukana JouHa-kypärät. Takkien alla oli jotain luotiliiviä paksumpaa. Eli kai lähinnä suojaamassa pistohaavoilta.

Ihmettelin, että onko tämä paikallisen poliisin arkivarustus ja miten tähän pitäisi suhtautua. Teleskooppipamput oli vyöllä, mutta muuta JouHa varustusta ei ollut poliiseilla päällä.

Vähän myöhemmin alkoi näkyä jalkapalljokaulaliinoja ihmisillä. Taitaa siis vain olla jalkapallopeli-ilta.

Junalla jolla lähdin kohti Hampuria ja Brehmeniä tuli mukanaan noin kymmenen jalkapallofanin ryhmä lauluja laulellen, joita seurasi sitten noin 10 JouHa-poliisia, nyt jo normaalit pamput kainalossa. Kilpiä ei sentään näkynyt, eikä JouHa-kypärien niskanumerot olleet näkyvillä. Osalla oli kuitenkin jääkiekkopolvisuojat jaloissa.

Olisi voinut olla mielenkiintoista jäädä katsomaan peliä ja tunnelmaa. Onko yhden jalkapallopelin (Hansa lienee kotijoukkue, eikä varmaan mikään erikoinen joukkue?) uhkakuva todella noin suuri, vai varautuuko poliisi todella näin voimakkaasti kaiken varalta?

Edit: Peli on näköjään FC Hansa Rostock vastaan TuS Koblenz. Go Koblenz!!

Edit2: Hansa voitti 2-0 :( Koblenzissa olin viime kesänä 2 yötä, siitä Koblenzin kannatus.

1 kommentti:

  1. Useamman kerran on sattunut Rostockiin junalla tullessa tai sieltä lähtiessä, että juna on ollut täynnä lähinnä potkupallofaneja, tai sitten aseman alueella on vielä kymmeniä poliiseja sen jälkeen kun fanit on juuri saatu junaan. Tällaisessa junassa on tunnelma korkealla, mutta kertaakaan en ole nähnyt että olisivat ruvenneet fyysisesti häiritsemään muita matkustajia. Kuulemma Hansa Rostockin fanit ovat kaheleimpia saksalaisista potkupallofaneista, eli ihan normaalia elämänmenoa tuolla päin.

    VastaaPoista