tiistai 4. elokuuta 2009

Yhteenveto Belgiasta

Kiitokset Opalle hyvästä selvittelytyöstä. Käsketyssä junassa istun, ja matka vie Aacheniin. Niin integroituja ei junajärjestelmät vielä ole, että lipun pyörän kanssa olisin saanut ostettua Belgiasta kokomatkalle Saksassa. Joten Aachenista sitten taas ihmetellään. Mutta uskoni Deutche Bahniin on kova, joten eiköhän tämä tästä.

Matkalla juna-asemalle ei mitään ihmeempiä tapahtunutkaan. Juna-asemia Liègessä on kolme, ja tämä miltä lähdin oli juurikin samainen, jonka vieressä yöni vietin. Eli vain reilu 40km ajoa, ja pääsin hotellilta juna-asemalle sadan metrin matkan yhden päivän aikana. Tämän siitä saa kun suunnittelee, menee heti kaikki pieleen :)

Belgia osoittautui yllättäväksi kokemukseksi. Mulla on ollut Belgiasta ihan positiivinen ja sympaattinen kuva. Kuva muuttui aika lailla. Eipä ole tainnut Seppo Räty Belgiassa käydä..

Tiet ovat paljon huonompikuntoisia kuin Saksassa. Ehkä samaa tasoa tai huonompia kuin Suomessa. Talot ovat rakennettu lähinnä tiilistä, ovat suttuisen tuntuisia, purkua odottavia taloja on paljon. Taloja ei ylläpidetä, muutamat hyvin hoidetut talot hyppäsivät silmille kaukaa. Yleiskuva oli vähän sellainen, että olisi matkustanut 30 vuotta taaksepäin ja 3000 kilometriä itään. Runsaat rahanvaihto pisteet korostivat tunnelmaa.

Autot huomioivat pyöräilijää huonommin kuin Saksassa (toki silti kymmenen kertaa paremmin kuin Suomessa). Kauppoja ja kioskeja tuntuu olevan paremmin, enkä yhteenkään baijerilaiseen turhaan kirkonkylään törmännyt, vaan peruspalveluita tuntui olevan tasaisemmin.

Vierasperäistä väestöä näkyi katukuvassa paljon enemmän kuin Saksassa. Englanninkielen taito oli ehkä vieläkin huonompaa kuin Saksassa.

En ihastunut. Toki, en kovin paljoa ehtinyt nähdä, vain reilu 100km, yhden ison kaupungin ja vähän maaseutua/kyliä. Ja sinänsä kyllä kaikki ihmiset joita tapasin olivat ystävällisiä ja hymyileviä. Pieni poika tuli ilmeisesti kyselemään, tarvitsenko apua renkaan vaihdossa. Ei löytynyt yhteistä kieltä, joten poika katseli puuhasteluani hetken ja hymyili. Ja nättejä tyttöjä oli enemmän kuin Saksassa, joten ei kaikki nyt ihan huonosti ole.

Ja toki kontrasti on suuri. Tulen Baijerista ja viini-alueilta. Aurinko on paistanut ja kaikki on näyttänyt nätiltä. Nyt olen menossa yhteen euroopan laajimmista urbaaneista alueista, saksalaisen teollisuuden sydänmaille. Nyt on hyvä vertailla, eroaako nuo alueet mitenkään koillis-Belgiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti