keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Gran Canarian pyöräilymahdollisuudet

Hola,

ei ole asiat huonosti Gran Canarian saaren etelepäässä; Playa del Inglesin / Maspalomasin nurkilta lähtee reilusti maantie- sekä maastopyöräilyreittejä.

Polkupyöräily on Espanjan toiseksi suosituin urheilulaji futiksen jälkeen ja se näkyy, pyöräilijöille annetaan tilaa ja esim bussit odottavat hyvää ohituspaikkaa. Euro-yhdistelmärekat puuttuvat täysin joten teillä on tilaa.

Autot ovat suomalaisittain pieniä ja kuskeilla on malttia. Katukuvasta ja liikenteestä puuttuvat melkein täysin SUV:t ja bemarit, olisikohan espanjalaisten miesten itsetunto kohdallaan ilman aluvanteilla varustettua peltilehmääkin tai sitten on pesetat vähissä. Autot ovat pääasiassa kokoluokkaa Renault Clio / Peugeot 206.

Autot ovat keskittyneet moottoritielle joka menee saaren ympäri. Polkupyöräilijöille on rauhoitettu mukavia serpentiiniteitä, joissa on autoille liikennemerkkinä 40 km/h rajoitus ja muu-vaara merkkinä pyöräilijän kuva. Noin vartin pyöräilyn jälkeen Playa del Inglesin alueelta on jo omassa rauhassa.

Polkupyörän saa vuokralle todella näppärästi täältä: http://www.free-motion.net/en
Voin melkoisen varauksettomasti suositella ko putiikkia, kalustona kännärin uudet mallit (vähän käytettyjä saa ostettua sopuhinnalla jos alkaa polttelemaan) ja palvelu toimii todella hyvin. Voi tuoda omat polkimet tai käyttää heiltä löytyviä, löytyy sekä maantie että maastomallit.

Sää on tällä hetkellä aivan uskomaton, lämpöä sellaiset 25 astetta ja kevyesti viilentävä tuulenvire takaa sen, että täällä on joka päivä suomen suven unelmakeli. Luonto on karua mutta todella kaunista.

Budjettimatkat onnistuvat marraskuussa ja tammikuussa. Edellinen marraskuu oli kuulemma säänpuolesta todella hyvä mutta marraskuu on kuukautena epävakainen.

Maasto on rannikolla melko tasaista, voisi sanoa että suomalaisittain mäkistä. Homma muuttuu sitten täysin kun suunnaksi ottaa sisämaan, vastassa on serpentiiniteitä ylös mäkiä (vuoria?). Gran Canarian korkein kohta on muistaakseni hieman alle 2000m.

Kerron ajetuista lenkeistä erikseen kunhan kerkeän lomalla naputtelemaan, huomenna sukeltamaan. Over and Out.

-Kampi Kierros

2 kommenttia:

  1. Ohoo!
    Täällä sentäs satoi taas vaihteeksi lunta, kun töihin poljin.

    Minkäslaisen kännärin sait seuraksesi? Saaks kuvia kans?

    VastaaPoista
  2. Moro,

    kuvien kanssa ongelmia, Picasa kaatuilee. Offshore - support Suomessa pähkäilee vaihtoehtoisia ratkaisuja..

    VastaaPoista