perjantai 9. huhtikuuta 2010

Nyhniäisten Velo Goes Offroad


Tiistaina olikin sitten vuorossa maastolenkki. Oppaaksi sain maanantaina kohtaamani finskin pilotin joka on tutustunut saaren maantie- sekä maastopyöräilyreitteihin oikein urakalla. Reitillä on mittaa noin 40km ja nousua tulee 650m.

Reitti oli Free Motionin ns "Grand Canyon" reitti: http://www.free-motion.net/en/mtb/tour/grand-canyon

Kalustona oli "Cannondale RZ 140 5" eli Lefty ja täysjousto. Kerrassaan hieno peli 2,2 tuumaisilla renkailla. Rengaspaineet olivat mallia "tapissa" koska alamäkiosuuksilla pyörä ja renkaat / vanteet saavat melkoista runtua.
Reitin aluksi poljimme asfaltilla padolle josta varsinainen maasto-osuus alkoi. Ylös soratietä laakson yhtä reunaa, alas toiselle puolelle. Reitin nimi Grand Canyon tulee siitä, että soratiet kulkevat laaksossa, kanjonin sivut molemmilla puolilla. Kanjoni vei takaisin rantaa ja Playa del Inglesiä kohti.

Maastopyörään tottuminen vei hetken ja nimenomaan takarenkaan pidonhallintaan piti keskittyä. Myöskin täysjoustolla putkelle nouseminen on täysin turhaa puuhaa koska pyörä hyllyy alla kuin jenkkiletukka.

Alamäkiajaminen on selkeästi taitolaji. Myöskään pyörää ei tule sääliä. Ollenkaan. Oppaani vinkki oli, että jousitus toimii paremmin kun jarruja ei käytä helpommilla osuuksilla ollenkaan, jarruttaa tiukemmin kun on tarve hillitä vauhtia. Koetin ottaa neuvot käyttöön laaksoja alaspäin kiemurtelevilla paikoin veden syömillä teillä. Alla kuva hyväkuntoisesta pätkästä, pahimmillaan tie oli kivikko jossa kivien koot vaihtelivat ihmisen käden ja pään väliltä (alueella on satanut ennätyksellisen paljon talvella ja vuorilta tulleet vesimassat ovat paikoin huuhtoneet hiekan pois, jäljellä ainoastaan isommat kivet).
Reitin maisemat olivat huikeat ja alamäkipätkät uusi kokemus. Nälkä senkuin kasvoi.

-Kampi Kierros

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti