perjantai 10. joulukuuta 2010

Sydney

Lento laskeutui aamulla, ja pienen (ja kalliin) junamatkan jälkeen olinkin jo keskustassa. En jäänyt päärautatieasemalla, vaan ajoin pysäkin eteenpäin ja menin Hyde Parkiin ihmettelemään. Olinhan ensimmäistä kertaa eteläisellä pallonpuoliskolla.

Oli kiva katsoa auringon kipuamista korkealle, (aurinko on 10 päivän ja 200 km pässä zeniitistä!) ihmisten töihin menoa, haistella alkukesän tuoksuja, ja ihmetellä oudon näköisiä lintuja. Tätä olin tullut hakemaan.

Ensimmäinen asia, minkä tuon jälkeen Sydneystä huomasi olikin se minkä kotimaassa juuri oli uutisoitu. Sydney on kallis! Tarkennettuna maailman 3. kallein kaupunki, ja sen huomaa. Eikä Sydney lakannut hämmästyttämästä hintatasollaan. Jopa ydinkeskustan sikakalliit hinnat tuntui halvoilta, kun siirryin Bondi Beachille.

Muuten Sydneytä kiertelin paljon. Pyrin kävelemään noin 20-25km päivässä. Sillä tavalla kyllä näkee aika mukavasti kaikennäköistä. Ja Oopperatalo on hieno! Ihan huomaamatta tuli kuvattua kymmeniä kuvia siitä. Joka kulmasta. Eläintarha oli vähän pettymys, mutta näki siellä vompatit, tasmanian devilit, kengurut, koalat ja monet myrkkykäärmeet. Viimeisiin ei toivottavasti tarvitse enää tutustua, mutta muut mielelläni näkisin luonnossakin.

Yleiskuva Sydneystä on kiva. Selkeä, hyvät yhteydet, mukavan vaihtelevia kaupunginosia. Sekä modernia, että oman lyhyen historian kunnioittamista.

Majoituin Backpacker dormeihin. Eli 4-6 hengen huoneissa yöpymistä. Oma huone Sydneyn surkeimmassa läävässä olisi maksanut yli 80€ ja mikään mitä voisi kutsua hotelliksi olisi maksanut 150€. Dormeissa sekin hyvä puoli, että tapaa erilaisia ihmisiä erimaista, jotka ovat erilaisissa elämäntilanteissa. Hyviä KV-iltoja ollut.

Ai niin, muistinko mainita että Sydney on kallis!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti