lauantai 11. joulukuuta 2010

Sydney pyöräilee

Sydney on kaupunki 4,5 miljoonan ihmisen kaupunki. Kuten muissakin suurkaupungeissa, autolla ruuhkat ovat kovia. Polkupyöräilyinfraan on jonkunverran panostettu. Erittäin hyviä polkupyöräparkkeja on hyvin paljon. On pyöräkaistoja ja pyöräteitä (ihan ydinkeskustaa lukuunottamatta). Ilmasto on sellainen, että pahimpaan talviaikaankin keskilämmöt on 14 astetta.

Joten kuten arvata saattaa, nyt kesäaikaan pyöräilijöitä on…. ei missään!? Täällä ei varmaan ole kuultu sanaa hyötypyöräily. En ole nähnyt absoluuttisesti yhtä ainuttakaan mummopyörää. Tai terassipyörää. Kaupunkipyöriksi voisi laskea muutamat sähköavusteiset pyörät.

Kaikki muut pyörät ovat harrastelijoiden laatupyöriä. Valtaosa maantiepyöriä. Sinkuloita/fiksejä näkee aika paljon myös. Giant näyttäisi olevan valtamerkki. Sen verta mäkistä Sydney on, että melkein voisi olettaa näkevänsä enemmän maastopyöriä.

Vasenkätinen liikenne on vielä niin vierasta, että en uskaltanut vielä pyörää vuokrata. Jos olisin, niin olisin varmaan kasvattanut polkupyörän liikennemääriä prosenteilla siltä päivältä. Melkein tekisi mieli väittää, että jopa talvella Leppävaarassa näkee enemmän pyöräilijöitä kuin täällä kesällä.

Kuitenkin, mikä parasta, kaksi kotoisaa Surly Long Haul Truckeria näin ajossa! Kuten sanottu, täällä kaikki pyörät ovat harrastajien laatupyöriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti