tiistai 24. heinäkuuta 2012

Juna kulkee

Seuraavana Imatra - nästä Imatra.

Pyöräpaikka IC-junassa on varattava ennakkoon VR:n puhelinpalvelusta (0600 41900, 1€+pvm). Samalla hoituu matkalipun osto. Maksutapana kävi luottokortti, ilmeisesti myös pankkikortti. Näin saa liput suoraan sähköpostiin. Vaihtoehtoisesti lipun voi lunastaa 24 tunnin sisään R-Kioskilta tai aseman Junamaatista. Ihan hyvin toimi itselläni puhelimitse. Jonotukseen ei mennyt kovin montaa minuuttia.

Sähköpostilippu toimii hyvin ainakin uudemmissa älypuhelimilla. Kondari skannasi ruudulta lipun koodin ja toivotti hyvää matkaa. Kannattaa kuitenkin tallettaa lippu ennalta johonkin pdf:iä tukevaan ohjelman, sillä radalla ei aina verkko kuulu kännykällä. Varauksetta en luota myöskään VR:n junaverkkoon. Huonoa olen kuullut. Kaiken kaikkiaan lippuhomma oli itselläni kuitenkin erittäin sujuvaa.

Selkeä miinus siitä, ettei kaikkea voi tehdä verkossa. Ei nimittäin näe junien pyöräpaikkojen varausastetta, vaan joutuu jo ennalta miettimään vaihtoehtoiset lähdöt, jos onkin täyttä. Sangen harmillista. Pyöräpaikat voisivat ihan hyvin olla myynnissä myös netissä. Niille on kuitenkin paikkanumerotkin.

Pendolinoihin pyörää ei saa. Pikajunassa sen sijaan on useimmiten matkatavaravaunu (laukun kuva verkkopalvelussa), jossa pyörän voi kuljettaa ilmaiseksi. Konduktööri otta pyörän kyytiin laiturilta ja antaa sen pääteasemalla. Lähijunat ovat sitten homma erikseen.

Lisätietoja: http://is.gd/junassa

--

Aamu alkoi sateisella tihkulla. Onneksi on vähän enemmän varusteita kuin ultrakevyellä kaksikolla. Uni oli huonoa, koska pelkäsin nukkuvani pommiin. Lyhyeksikin jäi, joten jännäksi jää kuinka jalka jaksaa kulkea kohti Punkaharjua. Sen näkee sitten...

2 kommenttia:

  1. VR:n lippu-uudistuksen hyvä puoli oli kyllä tuo puhelinmyynti luottokortilla. Onnistui Haukivuorella pyöräilijän lipun osto, joka ennen oli mahdotonta, kun ei siellä ole R-kioskia eikä asemaa.
    Hyvää reissua!

    VastaaPoista
  2. Meette sitten meitin ohi ku Imatralta lähdette.

    VastaaPoista